woensdag 6 mei 2015

6 mei 2015

Zoals beloofd zal ik hierbij de gebruiksaanwijzing voor een verpakking geven. Het doosje is gemaakt voor mijn dochter die binnenkort afscheid neemt op haar stage. Voor iedereen is er zo'n doosje met een kersenbonbon erin.

Je hebt nodig een stuk kaartkarton van 6 1/2 " x 5 " (16,5 cm x 12,7 cm)

Ril vervolgens de lange kant op 1 1/2", 3", 41/2", 6" (3,8 cm, 7,6 cm, 11,4 cm, 15,2 cm)


Ril op de korte kant op 1/2", 1", 1 1/2", 3,5" ( 1,4 cm, 2,1 cm, 3,8 cm, 8,9 cm)


Vouw vervolgens alle lijnen en scherp ze aan met een vouwbeen. Let op bij de bovenste drie rillen vouw je bergvouw/dalvouw/bergvouw de rest bergvouw zodat je bovenaan een stukje harmonica krijgt.

Nu met je het enveloppe punchboard ponsen op 1" (1,2 cm). Vouw hiervoor de de smalste rand op de korte kant en leg de vouw onder de knop. Hierna vouw je de vouw daaronder enz. als je alle vouwen hebt gehad draai je het papier om en pons je de laatste rand ongevouwen. Zie foto hieronder voor resultaat.

Knip nu alle vouwen in zoals hieronder op de fotot staat. Het smalle stukje knip je eraf.

Als je het leuk vind om een venstertje in je doosje te maken, dan maak je een snijmalletje een doorkijkje in het midden van de tweede breede strook van links. Zie foto hieronder. Plak vervolgens een stukje windowsheet (mica) van 2,5 cm bij 2,5 cm aan de binnenkant achter het geponsde doorkijkje. Doe dubbelzijdig tape of een sterke lijmsoort op de smalle rand.
Plak het doosje in elkaar. Vouw het doosje zo dat de buitenste brederand over het smallestrookje met lijm valt. Plak nu de onderkant vast. Eerst de twee zijflappen, daarna de achterflap naar binnen vouwen en de voorflap daarover heen.

Voor de deksel heb je nodig een stukje kaartkarton van 2 1/2" x 2 1/2" + 1/16"

(mocht je een andere maat maken en je wilt uitrekenen hoe groot je papier voor de deksel moet zijn meet je de rand, de breedte van de opening van het doosje en de rand. Dit bij elkaar opgeteld is je maat. Tel hier nu die 1/16" bij op zodat je dekseltje er makkelijk op en af gaat)

Ril vervolgens op 1/2" (1,2 cm) elke zijkant van het vierkantje.


Vouw nu de rillen en druk goed aan met het vouwbeen. Knip vervolgnes 4 keer een stukje in precies op de vouw. Zie foto.

Knip vervolgens het hoekje schuin, Je knipt vanaf de knip die je net gemaakt hebt naar de vouw. Zie foto. Dus niet zoals rechts bovenin van de hoek naar de punt van je ingeknipte stukje. Plak nu het dekseltje in elkaar.

Vul het doosje met wat jij wilt en doe er een strikje om. Je kunt het doosje verder nog versieren naar eigen inzicht als je dat wilt.

Je kunt de maten van dit doosje naar believen aanpassen. Je kunt het gedeelte van de deksel hoger maken door bij de korte kant meer " of cm op te tellen en dan later beginnen met het rillen van de drie bovenste. De deksel is nu 1/2" hoog. Wil je deze 1" hoog dan wordt het papier 6 1/2" bij 5 1/2". Je rilt dan de korte kant bij 1" , 1 1/2", 2" , 3,5" De afstand tussen het harmonica gedeelte is altijd 1/2" anders kom je later niet uit met het punchboard. Mocht je hier vragen over hebben neem gerust contact op.

De gebruikte materialen: 
Dank je wel voor het bezoeken van mijn blog.

Built for Free Using: My Stampin Blog
Creative groeten,
Annelies 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten